Nieuws goedkope bouwterreinen. Belangrijk!

bouwgrondAls u tot de gelukkigen behoort die er in slagen goedkope bouwgrond te kopen om een eigen woning te kunnen bouwen, mag u in de handjes klappen. Veel mensen dromen ervan om ooit een eigen optrekje te bouwen. Maar dat lukt lang niet iedereen want bouwgrond is schaars en bovendien meestal heel duur. Ingeval u op zoek bent naar bouwterrein, dan is het wel zo makkelijk om op de hoogte te zijn van de toestand in de omtrek waar u bouwterrein zoekt. Deze informatie kunt u onder meer ontdekken op het net, opdat u al enig idee krijgt over prijzen, ligging, voorwaarden en dergelijke.

Bouwterrein tarieven


De prijs van bouwgrond varieert heel sterk, waarbij u kunt denken aan bouwgrond van 50 euro per vierkante meter tot wel bijna duizend euro per vierkante meter.
• De kosten van bouwgrond zijn allereerst regionaal heel uiteenlopend. In streken in Holland waar bouwgrond heel beperkt is zoals in de dichtbevolkte gebieden, is bouwterrein altijd heel wat prijziger dan in dunbevolkte gebieden. Denk hierbij aan het verschil Zuid-Holland versus Groningen.
• Bovendien speelt de grootte van de kavel een rol. U betaalt per vierkante meter, dus het mag overduidelijk zijn dat een grote kavel prijziger is dan een kleine.

Indien u echter in een bepaalde wijk een kavel van 300 vierkante meter vergelijkt met een kavel van 1200 vierkante meter, dan zal de koopprijs per vierkante meter van de grote kavel doorgaans wat lager zijn.
• Ook het bestemmingsplan speelt een rol. Koopt u grond in een villawijk, dan zal de prijs per vierkante meter veelal hoger zijn dan de verkoopprijs in een gewone omgeving.
• De prijs van bouwgrond op het land en buiten de bebouwde kom, is meestal lager dan in een gewilde woonomgeving in een dorp of stad.
• Als de grond al bouwrijp is gemaakt, is de prijs per vierkante meter hoger dan wanneer u dit zelf nog moet regelen.
• De vorm van het terrein en de locatie van de bouwgrond spelen ook een rol. Van een lang smal perceel zal de vierkante meter prijs lager zijn dan van een mooie rechthoek, ook al ligt deze bouwgrond in dezelfde straat. Een tuin op het zuiden is meer gewild dan (website) op het noorden, dus ook dit heeft weleens effect op de koopprijs.

Prijs bouwgrond en opbouwen


goedkope bouwgrondDe koopprijs van de bouwgrond die gevraagd wordt kent u, dus als u er in slaagt een stuk bouwgrond te vinden, dan kunt u natrekken of de koopprijs van het bewuste perceel bouwgrond vergelijkbaar is met percelen in dezelfde omgeving. Niettemin let ook op de volgende aspecten, want die kunnen als u gaat bouwen nog prijsverhogend werken. Ga nauwgezet na of de bouwgrond niet verontreinigd is, want als u een goedkoop stuk bouwgrond koopt wat vervolgens verontreinigd blijkt te zijn en schoongemaakt moet worden, dan zou u wel eens duurder uit kunnen zijn dan u gedacht had. Vraag bij de bewuste gemeente de bouwvoorschriften na, die kunnen de verkoopprijs van een te bouwen woning ook hoger maken

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *